Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe pieczywo na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 270
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 590
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 270
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 590
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować w 4 szklanka mleka (na gęsto), ostudzić, dodać drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłego mleka, dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajka utarte z cukrami. Dodać kilka kropel aromatu do smaku i ponownie dokładnie wyrobić ciasto, po czym odłożyć jeszcze do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.