Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe pieczywo na śniadanie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20842
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 311
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 410
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20842
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 311
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 410
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować w 4 szklanka mleka (na gęsto), ostudzić, dodać drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłego mleka, dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajka utarte z cukrami. Dodać kilka kropel aromatu do smaku i ponownie dokładnie wyrobić ciasto, po czym odłożyć jeszcze do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.