Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2165
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2710
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2165
Składniki
Drożdże rozgnieść z cukrem, dodać ciepłą wodę oraz 1 łyżkę mąki i odstawić na kilka minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać resztę mąki, olej, sól oraz maślankę i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, lśniące ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części, z każdej z nich uformować kulkę i wszystkie ułożyć na natłuszczonej blasze. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na wyrośniętych bułkach ułożyć plastry boczku.
Piec przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 170 stopni Celsjusza.