Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 58
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 263
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 167
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 58
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 263
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 167
Składniki
Drożdże rozgnieść z cukrem, dodać ciepłą wodę oraz 1 łyżkę mąki i odstawić na kilka minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać resztę mąki, olej, sól oraz maślankę i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, lśniące ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części, z każdej z nich uformować kulkę i wszystkie ułożyć na natłuszczonej blasze. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na wyrośniętych bułkach ułożyć plastry boczku.
Piec przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 170 stopni Celsjusza.