Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1797
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14410
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19514
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13162
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1797
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14410
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19514
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13162
Składniki
Drożdże rozgnieść z cukrem, dodać ciepłą wodę oraz 1 łyżkę mąki i odstawić na kilka minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać resztę mąki, olej, sól oraz maślankę i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, lśniące ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części, z każdej z nich uformować kulkę i wszystkie ułożyć na natłuszczonej blasze. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na wyrośniętych bułkach ułożyć plastry boczku.
Piec przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 170 stopni Celsjusza.