Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.
Drożdże rozgnieść z cukrem, dodać ciepłą wodę oraz 1 łyżkę mąki i odstawić na kilka minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać resztę mąki, olej, sól oraz maślankę i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, lśniące ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części, z każdej z nich uformować kulkę i wszystkie ułożyć na natłuszczonej blasze. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na wyrośniętych bułkach ułożyć plastry boczku.
Piec przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Bardzo proste domowe bułki z ziarnami, idealne na weekendowe śniadanie. Lepsz...
Odsłon: 1913
Duże, miękkie w środku i delikatnie twardsze z zewnątrz. Pyszne bułki do hamb...
Odsłon: 1847
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 8
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 28
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 119
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 418
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 8
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 28
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 119
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 468
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 418
Składniki
Drożdże rozgnieść z cukrem, dodać ciepłą wodę oraz 1 łyżkę mąki i odstawić na kilka minut.
Kiedy drożdże zaczną pracować, dodać resztę mąki, olej, sól oraz maślankę i drewnianą łyżką wyrobić gładkie, lśniące ciasto odchodzące od ścian naczynia.
Ciasto przykryć lnianą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 6 części, z każdej z nich uformować kulkę i wszystkie ułożyć na natłuszczonej blasze. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na wyrośniętych bułkach ułożyć plastry boczku.
Piec przez około 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 75
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 3318