Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pełnoziarniste bułeczki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 840
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11715
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1309
Składniki
1. Wszystkie rodzaje mąki, drożdże i sól wsypać do miski i wymieszać. 2. Mleko lekko podgrzać, wymieszać z olejem i wlać do miski. 3. Ciasto dokładnie wyrobić, następnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1h. 4. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować podłużne lekko płaskie bułeczki i ułożyć w odstępach na wysypanej bułką tartą blasze. 5. W każdą bułeczkę powciskać bokiem kilka pestek dyni. Następnie silikonowym pędzelkiem posmarować lekko każdą bułeczkę mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40min. 6. Piec z grzałką góra/dół w temp. 185 stopni przez ok. 35min. 7. Gorące bułeczki wyjąć na kratkę do ostudzenia.