Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pełnoziarniste bułeczki.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 541
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Składniki
1. Wszystkie rodzaje mąki, drożdże i sól wsypać do miski i wymieszać. 2. Mleko lekko podgrzać, wymieszać z olejem i wlać do miski. 3. Ciasto dokładnie wyrobić, następnie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1h. 4. Ciasto podzielić na 8 równych części, uformować podłużne lekko płaskie bułeczki i ułożyć w odstępach na wysypanej bułką tartą blasze. 5. W każdą bułeczkę powciskać bokiem kilka pestek dyni. Następnie silikonowym pędzelkiem posmarować lekko każdą bułeczkę mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40min. 6. Piec z grzałką góra/dół w temp. 185 stopni przez ok. 35min. 7. Gorące bułeczki wyjąć na kratkę do ostudzenia.