Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 16 dużych bułek :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2425
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3576
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4424
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13051
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2425
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3576
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4424
Składniki
Zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać wszystkie składniki na właściwe ciasto i dodać zaczyn. Mikserem wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie przeciąć nożem przez środek, posypać ziarnami wg uznania. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 20-30 minut. Smacznego