Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 16 dużych bułek :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4098
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11224
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13447
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5218
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4098
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11224
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13447
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5218
Składniki
Zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać wszystkie składniki na właściwe ciasto i dodać zaczyn. Mikserem wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie przeciąć nożem przez środek, posypać ziarnami wg uznania. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 20-30 minut. Smacznego