Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 16 dużych bułek :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać wszystkie składniki na właściwe ciasto i dodać zaczyn. Mikserem wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość formować bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Bułki posmarować rozkłóconym jajkiem, delikatnie przeciąć nożem przez środek, posypać ziarnami wg uznania. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 20-30 minut. Smacznego