Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, ciepłe bułki maślane upieczone z trzech rodzajów mąki na drożdżach i zakwasie żytnim z dodatkiem maślanki.
misa do wyrabiania ciasta
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1535
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1402
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1535
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1402
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce i dokładnie wyrabiamy. Po wstępnym wyrobieniu wyjmujemy ciasto na oprószoną mąką stolnicę i gnieciemy dalej ciacho formułując kulkę. Tak ugniecione ciasto wkładamy z powrotem do miski, przykrywamy i odstawiamy na minimum 30 minut żeby ciasto dojrzało, powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie przebijamy ciacho, wyjmujemy z miski na stolnicę i ugniatamy ponownie w kulkę. Ciasto dzielimy na 9 części z których formujemy bułki i odstawiamy na 40 - 50 max minut. Wyrośnięte bułki nacinamy nożem według swego upodobania. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza z termo obiegiem z parą 25 minut. Upieczone bułki studzimy na kratce. Smacznego !!!