Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne, smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem ziaren sezamu to coś, co może każdemu smakować ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8722
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i zalać ciepłą wodą. Zostawić an kilka minut. Następnie dodajemy jajo, mąkę, oliwę i sól. Na końcu wlewamy maślankę wskazane, by miała temp. pokojową). Wyrabiamy ciasto drożdżowe. Gotowe przykrywamy ściereczka i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe części, u mnie 15 szt. Formujemy bułeczki, spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiamy jeszcze na kwadrans do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajem wymieszanym z mlekiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy w temp. 190 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!