Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki na ciepło, idealnie smakują z sezonową sałatką.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7915
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13691
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7915
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13691
Składniki
Kajzerki przekroić na połowy, każdą z nich opiec w tosterze.
Na patelni rozgrzać około 1 łyżkę oleju, położyć na niej plastry szynki i smażyć je z obydwu stron, aż się zrumienią.
Na spodach kajzerek ułożyć po plastrze usmażonej szynki.
Jajka rozbić, rozkłócić i wlać na rozgrzaną patelnię, na której smażyła się szynka.
Dodać sól i pieprz do smaku i smażyć tak, jak omlet, do ścięcia.
Placek jajeczny pokroić na ćwiartki, z których każdą położyć na połówce kajzerki z szynką.
Na każdą bułkę nałożyć po około pół łyżeczki majonezu i przykryć wierzchem bułki.