Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest na topie, więc warto spróbować zrobić:)))
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 238
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3884
Składniki
Drożdże, cukier i łyżeczkę mąki rozpuścić w mleku, i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 20 minutach dodać pozostałą mąkę, jajko, sól i stopione masło. Wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od rąk. Przykryć i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto dobrze wyrośnie, dodac kminek i jeszcze raz zagnieść. Uformować podłużne bułki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, poczekać aż wyrosną. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.