Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże bułeczki z domowego piekarnika to coś tak pysznego, że nie można doczekać się aż przestygną.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4796
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 316
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4796
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4750
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44649
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 316
Składniki
Wykonanie: 1. Wrzucić do miski drożdże, cukier, 2 łyżki ciepłego mleka i rozetrzeć drożdże. 2. Dodać płatki owsiane, szczyptę soli, resztę mleka, nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut. 3. po 15 min dodać 3/4 mąki, jajka, roztopione masło i wymieszać. Dodać resztę mąki, nasiona słonecznika i ponownie wymieszać. 4. Uformować bułki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wodą, posypać ziarnami słonecznika i posiekanymi drobno orzechami i nakryć ściereczką, odstawić na 30 min aby wyrosły.
5. Nagrzać piekarnik do 180 stopni C, piec bułki przez 20 minut. Podawać przestudzone. Wspaniały dodatek do śniadania czy kolacji oraz do hamburgerów.