Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże bułeczki z domowego piekarnika to coś tak pysznego, że nie można doczekać się aż przestygną.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 127
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2682
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 127
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2682
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 276
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2631
Składniki
Wykonanie: 1. Wrzucić do miski drożdże, cukier, 2 łyżki ciepłego mleka i rozetrzeć drożdże. 2. Dodać płatki owsiane, szczyptę soli, resztę mleka, nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut. 3. po 15 min dodać 3/4 mąki, jajka, roztopione masło i wymieszać. Dodać resztę mąki, nasiona słonecznika i ponownie wymieszać. 4. Uformować bułki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wodą, posypać ziarnami słonecznika i posiekanymi drobno orzechami i nakryć ściereczką, odstawić na 30 min aby wyrosły.
5. Nagrzać piekarnik do 180 stopni C, piec bułki przez 20 minut. Podawać przestudzone. Wspaniały dodatek do śniadania czy kolacji oraz do hamburgerów.