Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże bułeczki z domowego piekarnika to coś tak pysznego, że nie można doczekać się aż przestygną.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 905
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 905
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 650
Składniki
Wykonanie: 1. Wrzucić do miski drożdże, cukier, 2 łyżki ciepłego mleka i rozetrzeć drożdże. 2. Dodać płatki owsiane, szczyptę soli, resztę mleka, nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut. 3. po 15 min dodać 3/4 mąki, jajka, roztopione masło i wymieszać. Dodać resztę mąki, nasiona słonecznika i ponownie wymieszać. 4. Uformować bułki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować wodą, posypać ziarnami słonecznika i posiekanymi drobno orzechami i nakryć ściereczką, odstawić na 30 min aby wyrosły.
5. Nagrzać piekarnik do 180 stopni C, piec bułki przez 20 minut. Podawać przestudzone. Wspaniały dodatek do śniadania czy kolacji oraz do hamburgerów.