Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 721
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 320
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 914
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 721
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 320
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 914
Składniki
Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).
Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb Ewy Wachowicz
Pieczywo
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb pszenno-żytni z ziemniakami
Pieczywo
ficelle
Chleb Ewy Wachowicz
Oto niezawodny przepis na chleb Ewy Wachowicz - prosty i bardzo łatwy do przy...
Odsłon: 2048
Chleb pszenny na zakwasie żytnim
Super pyszny chleb pszenny z naturalnych składników na grilla.
Odsłon: 122