Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4781
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4743
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44633
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 300
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4781
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4743
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44633
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 300
Składniki
Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).
Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.