Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12947
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 736
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12947
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 736
Składniki
Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).
Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.