Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powrót wspomnieniami do doskonałego streetfood'u z Gorzowa Wielkopolskiego.
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2111
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 705
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3851
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2111
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 705
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3851
Składniki
Mąkę mieszamy z olejem, wodą, drożdżami, szczyptą soli i cukru. Wyrabiamy lub miksujemy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Pieczarki obieramy i kroimy na grube plastry. Cebulę siekamy na drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na mieszańce oliwy i rozpuszczonego masła. Doprawiamy solą i pieprzem ( najsmaczniejsze są te mocno pieprzne bułki).
Ciasto dzielimy na cztery części i każdą z nich nadziewamy pieczarkami. Formujemy bułki i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Smakują doskonale zarówno podawane na ciepło jak i na zimno.