Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki o wspaniałym kolorze z dodatkiem pomidorów, które nadają im wyjątkowy smak. Doskonałe nawet z samym masłem, smakują wyśmienicie z mozzarellą :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Zaczyn Drożdże razem z miodem rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na 15 min.
Ciasto Suszone pomidory kroimy w paski i mieszamy razem z pozostałymi składnikami. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min.
Ciasto dzielimy na 8 części. Dłonie posypujemy mąką i formujemy 8 bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko nacinamy na górze i pozostawiamy na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.