Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki o wspaniałym kolorze z dodatkiem pomidorów, które nadają im wyjątkowy smak. Doskonałe nawet z samym masłem, smakują wyśmienicie z mozzarellą :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11175
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6416
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13408
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Składniki
Zaczyn Drożdże razem z miodem rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na 15 min.
Ciasto Suszone pomidory kroimy w paski i mieszamy razem z pozostałymi składnikami. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min.
Ciasto dzielimy na 8 części. Dłonie posypujemy mąką i formujemy 8 bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko nacinamy na górze i pozostawiamy na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.