Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki o wspaniałym kolorze z dodatkiem pomidorów, które nadają im wyjątkowy smak. Doskonałe nawet z samym masłem, smakują wyśmienicie z mozzarellą :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1905
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3510
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28023
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 232
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1905
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3510
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28023
Składniki
Zaczyn Drożdże razem z miodem rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłej wody i odstawiamy na 15 min.
Ciasto Suszone pomidory kroimy w paski i mieszamy razem z pozostałymi składnikami. Dodajemy zaczyn i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min.
Ciasto dzielimy na 8 części. Dłonie posypujemy mąką i formujemy 8 bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko nacinamy na górze i pozostawiamy na kolejne 40 minut do wyrośnięcia. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.