Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cukie koniecznie brązowy, mąke zwykłą można całkowicie zmianić na razową
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 107
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 96
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 107
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 96
Składniki
Make zwykla przesiewamy z proszkiem do pieczenia, nastepnie dodajemy make razowa, sol, i cukier. Mieszamy suche skladniki.(bez ziaren)
Dodajemy olej i maslanke i mieszamy okolo 2 minuty.
ulep bułeczki
wszystkie ziarna wymieszaj w naczyniu
ombocz bułki
blache na do pieczenia obłusz papier do pieczenia wczesnie blache posmaruj masłem
piecz w temperaturz 180 stopni przez ok 45 mon