Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burrito w chlebku pita"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 714
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 254
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 442
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5427
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 714
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 254
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 442
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5427
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 243
Składniki
Szalotki i ząbki czosnku drobno posiekaj, zeszklij na oleju, a po chwili dołóż mięso mielone oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smaż kilka minut.
Dodaj pokrojone pomidory z puszki wraz z sokiem pomidorowym. Dopraw całość solą z pieprzem. Duś na małym ogniu około 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie dosyp odsączoną mieszankę meksykańską oraz czerwoną fasolę. Duś do miękkości składników.
Na koniec dodaj świeżą posiekaną kolendrę.
Pity podgrzej w piekarniku, przekrój je, robiąc kieszeń, i wypełnij je farszem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax