Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone z szynką, ogórkiem, serem i jajkami.
nóż, pokrywka do wycięcia, piekarnik
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
Ciasto możemy samemu zrobić, ja użyłam kupnego ciasta na pizze. Z ciasta wycinamy pokrywką od patelni lub garnka placek o średnicy 23 cm.
Na połowie rozłożonego placka układamy pokrojone w kostkę plastry szynki.
Na ułożone kawałki szynki układamy pokrojone w plasterki kiszone ogórki.
Ułożone plasterki ogórków posypujemy startym żółtym serem. Na ser wbijamy 2 jajka i posypujemy również startym serem i drobno pokrojonym szczypiorem.
Pustą połową ciasta przykrywamy równo drugą połowę z szynką, ogórkami i jajkami, dokładnie zlepiamy widelcem. Tak zlepionego calzone lekko nacinamy w 4 miejscach i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem lekko osolonym.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !!!