Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone z szynką, ogórkiem, serem i jajkami.
nóż, pokrywka do wycięcia, piekarnik
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Ciasto możemy samemu zrobić, ja użyłam kupnego ciasta na pizze. Z ciasta wycinamy pokrywką od patelni lub garnka placek o średnicy 23 cm.
Na połowie rozłożonego placka układamy pokrojone w kostkę plastry szynki.
Na ułożone kawałki szynki układamy pokrojone w plasterki kiszone ogórki.
Ułożone plasterki ogórków posypujemy startym żółtym serem. Na ser wbijamy 2 jajka i posypujemy również startym serem i drobno pokrojonym szczypiorem.
Pustą połową ciasta przykrywamy równo drugą połowę z szynką, ogórkami i jajkami, dokładnie zlepiamy widelcem. Tak zlepionego calzone lekko nacinamy w 4 miejscach i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem lekko osolonym.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !!!