Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2922
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5324
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1659
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2922
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5324
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1659
Składniki
W dużej misce wymieszać ciepłą wodę z drożdżami. Dodać żółtka, olej, cukier i cukier wanilinowy. Wymieszać widelcem roztrzepując żółtka. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Mieszać składniki drewnianą łyżką przez 2 minuty, następnie odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło. Wyrabiać łyżką jeszcze 4 minuty. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 2 bochenki, każdy podzielić na 3 części, uformować wałeczki, zlepić i zapleść, odstawić do wyrośnięcia, przełożyć na blachę.
Posmarować jajkiem. piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Pyszne polecam:)