Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 241
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 115
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 241
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4558
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 115
Składniki
W dużej misce wymieszać ciepłą wodę z drożdżami. Dodać żółtka, olej, cukier i cukier wanilinowy. Wymieszać widelcem roztrzepując żółtka. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Mieszać składniki drewnianą łyżką przez 2 minuty, następnie odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło. Wyrabiać łyżką jeszcze 4 minuty. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 2 bochenki, każdy podzielić na 3 części, uformować wałeczki, zlepić i zapleść, odstawić do wyrośnięcia, przełożyć na blachę.
Posmarować jajkiem. piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut. Pyszne polecam:)