Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i przepyszna. Z podanych składników wychodzą dwie chałki
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17332
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 344
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3801
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 180
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17332
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 344
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3801
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 127
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 180
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 108
Składniki
na zaczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru dodać ciepłe mleko i 3 łyżki mąki. Zostawić do wyrośnięcia
Przesiać mąkę do miski, wlać wyrośnięty zaczyn, jajka wymieszane z pozostałym cukrem, rozpuszczone masło, sól i wodę
zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (powinno podwoić objętość)
podzielić ciasto na dwie części. Z każdej uformować trzy wałeczki. Zapleść warkocze. Wierzch posmarować jajkiem, można posypać makiem, sezamem lub tak jak w moim przypadku kruszonka (masło wielkość orzecha włoskiego zagnieść z cukrem i mąką)
Piec na blasze wysmarowanej masłem, lub na papierze ok 25 min w temp. 200 st . (Ja piekłam w foremce keksówce). Przepis z http://www.wielkiezarcie.com/recipe190.html z moimi modyfikacjami