Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, mięciutka chałka idealna z masełkiem lub dżemem na śniadanie lub kolację.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17361
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 351
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4367
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 140
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 234
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17361
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 351
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4367
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 140
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 234
Składniki
następnie pierwszy wałeczek od prawej strony przekładamy przez 2 sąsiadujące wałeczki (na lewo)
czynności 2 i 3 powtarzamy aż zapleciemy wałeczki do końca
końcówki podwijamy pod spód Instrukcja ze zdjęciami na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com 2. Zaplecione chałki układamy na blaszce wyłożonej natłuszczonym papierem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. 3. Kruszonka: masło roztapiamy, łączymy z mąką i cukrem. Zagniatamy palcami. 4. Wyrośnięte plecionki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach 30-35 minut. Jeśli zbyt szybko się będą rumienić przykrywamy je folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy, ale najlepsza jest jeszcze ciepła chałka :)