Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, mięciutka chałka idealna z masełkiem lub dżemem na śniadanie lub kolację.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 43
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 705
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 43
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 705
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
następnie pierwszy wałeczek od prawej strony przekładamy przez 2 sąsiadujące wałeczki (na lewo)
czynności 2 i 3 powtarzamy aż zapleciemy wałeczki do końca
końcówki podwijamy pod spód Instrukcja ze zdjęciami na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com 2. Zaplecione chałki układamy na blaszce wyłożonej natłuszczonym papierem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. 3. Kruszonka: masło roztapiamy, łączymy z mąką i cukrem. Zagniatamy palcami. 4. Wyrośnięte plecionki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach 30-35 minut. Jeśli zbyt szybko się będą rumienić przykrywamy je folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy, ale najlepsza jest jeszcze ciepła chałka :)