Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, mięciutka chałka idealna z masełkiem lub dżemem na śniadanie lub kolację.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 903
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 64
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 406
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 143
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 903
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 64
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 406
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 143
Składniki
następnie pierwszy wałeczek od prawej strony przekładamy przez 2 sąsiadujące wałeczki (na lewo)
czynności 2 i 3 powtarzamy aż zapleciemy wałeczki do końca
końcówki podwijamy pod spód Instrukcja ze zdjęciami na moim blogu paulinka-to-ja.blogspot.com 2. Zaplecione chałki układamy na blaszce wyłożonej natłuszczonym papierem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. 3. Kruszonka: masło roztapiamy, łączymy z mąką i cukrem. Zagniatamy palcami. 4. Wyrośnięte plecionki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach 30-35 minut. Jeśli zbyt szybko się będą rumienić przykrywamy je folią aluminiową. Po upieczeniu studzimy, ale najlepsza jest jeszcze ciepła chałka :)