Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla dzieci i dorosłych. Super smakuje zarówno sam jak i posmarowany dżemem albo masłem orzechowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Składniki
Do miski wrzucamy banany i widelcem rozdrabniamy na puree. Dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone), następnie jajko, ekstrakt z wanilii, cukier oraz szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy widelcem do połączenia składników.
Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Do soku z cytryny dodajemy wodę sodową oraz razu dodajemy do masy. Całość mieszamy. Powstanie nam ciasto jak na babeczki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką, przelewamy przygotowane ciasto i pieczemy 45 min w temperaturze 175 stopni. Po tym czasie upewniamy się że chlebek jest gotowy wkładając długi patyczek w ciasto, jeśli jest po wyjęciu suchy ciasto jest gotowe.