Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodko-słonych smaków staje się coraz bardziej popularne. Jedni je uwielbiają, inni nie znoszą. Najbardziej klasycznym przykładem jest pizza hawajska, jednak trend ten przeszedł również na burgery wołowe z owocami, pasztety z powidłami czy znane wszystkim grillowane oscypki z żurawiną. A czy kiedykolwiek próbowaliście chleba bananowego? Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, musicie sprawdzić ten przepis!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1204
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18303
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1204
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18303
Składniki
W misce ucieramy jajka wraz z cukrem i szczyptą soli.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia.
Obrane banany rozgniatamy widelcem.
Do ubijających się jajek dodajemy wanilię.
Formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Do ubitych jajek dodajemy olej, odrobinę cynamonu oraz banany.
Na koniec dodajemy mąkę i orzechy, wszystko dokładnie miksujemy.
Przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180°C (góra-dół) przez ok. 50 min.