Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodko-słonych smaków staje się coraz bardziej popularne. Jedni je uwielbiają, inni nie znoszą. Najbardziej klasycznym przykładem jest pizza hawajska, jednak trend ten przeszedł również na burgery wołowe z owocami, pasztety z powidłami czy znane wszystkim grillowane oscypki z żurawiną. A czy kiedykolwiek próbowaliście chleba bananowego? Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, musicie sprawdzić ten przepis!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
W misce ucieramy jajka wraz z cukrem i szczyptą soli.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia.
Obrane banany rozgniatamy widelcem.
Do ubijających się jajek dodajemy wanilię.
Formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Do ubitych jajek dodajemy olej, odrobinę cynamonu oraz banany.
Na koniec dodajemy mąkę i orzechy, wszystko dokładnie miksujemy.
Przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180°C (góra-dół) przez ok. 50 min.