Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1102
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1072
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1102
Składniki
Wymieszaj kefir, sól, cukier, sodę, olej roślinny. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać nie ciasne ciasto. Z ciasta uformuj owalny półwyrób i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp mąką na wierzchu i posmaruj kwaśną śmietaną. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30 minut.