Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. Chlebek prosty w przygotowaniu bez dużego nakładu pracy. Polecam
foremki - keksówki, miska, ścierki, szklanka,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem i rozmieszać. Dodać płatki owsiane, wlać wodę i zamieszać. Zakryć ściereczką i odstawić na 30 minut ( powinny pojawić się bąbelki). Następnie dodać mąkę , sól oraz ulubione nasiona. Całość dobrze wymieszać, przełożyć do średniej wielkości foremek , wyrównać zmoczonymi w wodzie dłońmi. Górę posypać słonecznikiem lub dowolnymi ziarnami. Zakryć ścierką i odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Po czym włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika chlebki wysunąć na kratkę aby chleby odparowały . Smacznego
Chlebki gotowe do spożycia.