Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1694
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1738
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1694
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1738
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).
Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził. Życzę smacznego!