Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5468
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17742
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 874
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5468
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17742
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu, w którym jest instrukcja krok po kroku jak zrobić chleb.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej sporej misce mieszamy składniki mokre (woda, olej, jajko) i chwilę miksujemy. Po chwili miksowania powoli dodajemy składniki suche aż do ich wyczerpania. Ciasto na chleb będzie rzadkie (proszę się nie martwić).
Keksówka smarujemy masłem. Gotowe ciasto przelewamy do keksówki. Piekarnik rozgrzewamy do 220C i pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika chleb warto przełożyć na kratkę aby się schłodził. Życzę smacznego!