Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
https://smacznebodomowe.pl/2022/10/29/chleb-cukiniowy/
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 450
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 450
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Składniki
Cukinie obieramy i ściermy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sito i odsączamy nadmiar wody W misce łączymy cukinie, mleko, olejek, sok z cytryny oraz sól Do masy dodajemy mąkę pszenną, skrobi ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz sodę Ciasto odstawiamy na 20 min aby odpoczęło Dno formy smarujemy masłem, następnie przelewamy ciasto Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, środkowy poziom) pieczemy przez 45-50 minut Przed końcem pieczenia sprawdzamy czy ciasto jest upieczone za pomocą wykałaczki, jeśli jest jeszcze surowe, wydłużamy czas pieczenia o kilka minut.