Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
https://smacznebodomowe.pl/2022/10/29/chleb-cukiniowy/
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Cukinie obieramy i ściermy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sito i odsączamy nadmiar wody W misce łączymy cukinie, mleko, olejek, sok z cytryny oraz sól Do masy dodajemy mąkę pszenną, skrobi ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz sodę Ciasto odstawiamy na 20 min aby odpoczęło Dno formy smarujemy masłem, następnie przelewamy ciasto Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, środkowy poziom) pieczemy przez 45-50 minut Przed końcem pieczenia sprawdzamy czy ciasto jest upieczone za pomocą wykałaczki, jeśli jest jeszcze surowe, wydłużamy czas pieczenia o kilka minut.