Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
https://smacznebodomowe.pl/2022/10/29/chleb-cukiniowy/
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326690
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16993
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326690
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12122
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16993
Składniki
Cukinie obieramy i ściermy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sito i odsączamy nadmiar wody W misce łączymy cukinie, mleko, olejek, sok z cytryny oraz sól Do masy dodajemy mąkę pszenną, skrobi ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz sodę Ciasto odstawiamy na 20 min aby odpoczęło Dno formy smarujemy masłem, następnie przelewamy ciasto Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, środkowy poziom) pieczemy przez 45-50 minut Przed końcem pieczenia sprawdzamy czy ciasto jest upieczone za pomocą wykałaczki, jeśli jest jeszcze surowe, wydłużamy czas pieczenia o kilka minut.