Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący bochenek wypełniony suszonymi pomidorami i serem. Przepis idealny na śniadanie lub kolację na ciepło.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
Oliwę z suszonych pomidorów mieszamy z jajkami i słodką papryką w proszku.
Szczypiorek siekamy, suszone pomidory kroimy w paski.
Bochenek chleba kilkukrotnie nacinamy na ukos. Nacięcia wypełniamy kolejno suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i tartym serem.
Chleb przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy go przygotowaną masą jajeczną.
Bochenek pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!