Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-09-2020
Pyszny,domowy chlebek:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17801
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 911
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5499
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17801
Składniki
Napar z herbaty wystudzić. Morele pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na chleb dokładnie wymieszać i wyrabiać ciasto ok 15 min. Wyrobione ciasto przykryć i pozostawić do wyrośnięcia ok 1 godz. Po godzinie ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec ok 40-50 min. Smacznego:)