Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-09-2020
Pyszny,domowy chlebek:)
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3614
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 463
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4351
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3614
Składniki
Napar z herbaty wystudzić. Morele pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na chleb dokładnie wymieszać i wyrabiać ciasto ok 15 min. Wyrobione ciasto przykryć i pozostawić do wyrośnięcia ok 1 godz. Po godzinie ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec ok 40-50 min. Smacznego:)