Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-09-2020
Pyszny,domowy chlebek:)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Napar z herbaty wystudzić. Morele pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na chleb dokładnie wymieszać i wyrabiać ciasto ok 15 min. Wyrobione ciasto przykryć i pozostawić do wyrośnięcia ok 1 godz. Po godzinie ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na godzinę. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec ok 40-50 min. Smacznego:)