Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, warto wypróbować. Przepis na 1 bochenek. Można użyć 2 szklanki samej mąki pszennej chlebowej typ 750
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4529
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424284
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4529
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424284
Składniki
Jogurt podgrzałem, aby był letni. Wymieszałem go dokładnie z drożdżami, miodem i solą, wlałem do mąki, wymieszałem, zagniotłem przez 10 minut. Przykryłem, odstawiłem na godzinę. Po tym czasie ponownie zagniotłem, dosypując tymianek. Na blasze położyłem papier di pieczenia, oprószyłem mąką, położyłem ciasto uformowane na bochenek. Oprószyłem mąką, pozostawiłem pod przykryciem na kolejna godzinę. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C, spryskałem obficie wodą, do zaparowanego piekarnika wstawiłem blachę z ciastem. Przed wstawieniem zrobiłem nacięcia nożem. Piekłem ok. 45 minut, pod koniec ponownie zaparowałem piekarnik.