Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Szczególnie lubią go dzieci.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17680
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15343
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5691
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17680
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15343
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5691
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Składniki
Do miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą , wlać wodę, dodać rozkruszone drożdże i sól. Mieszać wszystko mikserem ok 5 min. Formę keksową długości ok. 23 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, dodać masło i zagniatać ok 15 min. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy keksowej i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. na dole piekarnika umieścić formę z wrzątkiem,. Chleb piec ok. 10 min z parą, naczynie z wodą wyjąć i piec kolejne 30 min. bez pary. Wyjąć i wystudzić na kratce.