Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Szczególnie lubią go dzieci.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21899
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21899
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Składniki
Do miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą , wlać wodę, dodać rozkruszone drożdże i sól. Mieszać wszystko mikserem ok 5 min. Formę keksową długości ok. 23 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, dodać masło i zagniatać ok 15 min. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy keksowej i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. na dole piekarnika umieścić formę z wrzątkiem,. Chleb piec ok. 10 min z parą, naczynie z wodą wyjąć i piec kolejne 30 min. bez pary. Wyjąć i wystudzić na kratce.