Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Szczególnie lubią go dzieci.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 171
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 171
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Składniki
Do miski przesiać mąkę pszenną i kukurydzianą , wlać wodę, dodać rozkruszone drożdże i sól. Mieszać wszystko mikserem ok 5 min. Formę keksową długości ok. 23 cm. wysmarować olejem i oprószyć mąką. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, dodać masło i zagniatać ok 15 min. Przykryć ściereczką i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do formy keksowej i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 stopni. na dole piekarnika umieścić formę z wrzątkiem,. Chleb piec ok. 10 min z parą, naczynie z wodą wyjąć i piec kolejne 30 min. bez pary. Wyjąć i wystudzić na kratce.