Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny chleb uniwersalny w smaku pasujący do słodkich jak i kanapek z wędliną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z wodą, miodem i 2 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 min. Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą, olejem i rozczynem. Ciasto wyrabiać ok. 10 min., przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.na 1 godz. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować długi, zgrabny bochenek. Naciąć z wierzchu kilka razy i umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piec 40 - 50 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjąć i wystudzić na kratce.