Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny chleb uniwersalny w smaku pasujący do słodkich jak i kanapek z wędliną.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8502
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45232
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8502
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45232
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z wodą, miodem i 2 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 min. Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą, olejem i rozczynem. Ciasto wyrabiać ok. 10 min., przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.na 1 godz. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować długi, zgrabny bochenek. Naciąć z wierzchu kilka razy i umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piec 40 - 50 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjąć i wystudzić na kratce.