Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny chleb uniwersalny w smaku pasujący do słodkich jak i kanapek z wędliną.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 50
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 50
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37718
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3695
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z wodą, miodem i 2 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 min. Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą, olejem i rozczynem. Ciasto wyrabiać ok. 10 min., przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.na 1 godz. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować długi, zgrabny bochenek. Naciąć z wierzchu kilka razy i umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piec 40 - 50 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjąć i wystudzić na kratce.