Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny chleb uniwersalny w smaku pasujący do słodkich jak i kanapek z wędliną.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 68
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7043
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6095
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 68
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7043
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6095
Składniki
Rozkruszone drożdże wymieszać z wodą, miodem i 2 łyżkami mąki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 min. Pozostałą mąkę przesiać, wymieszać z solą, olejem i rozczynem. Ciasto wyrabiać ok. 10 min., przykryć i pozostawić do wyrośnięcia.na 1 godz. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i uformować długi, zgrabny bochenek. Naciąć z wierzchu kilka razy i umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze . Piec 40 - 50 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Wyjąć i wystudzić na kratce.