Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki chlebek, który zrobicie w ekspresowym tempie. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników: mąki, sody, maślanki i soli. Rewelacyjny w smaku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11835
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, sól i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do małej blaszki lub keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.