Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki chlebek, który zrobicie w ekspresowym tempie. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników: mąki, sody, maślanki i soli. Rewelacyjny w smaku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11973
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11973
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16509
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, sól i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do małej blaszki lub keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.