Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki chlebek, który zrobicie w ekspresowym tempie. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników: mąki, sody, maślanki i soli. Rewelacyjny w smaku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, sól i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do małej blaszki lub keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.