Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki chlebek, który zrobicie w ekspresowym tempie. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 4 składników: mąki, sody, maślanki i soli. Rewelacyjny w smaku.
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10456
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1141
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1879
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4528
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10456
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1141
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1879
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4528
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sodę, sól i maślankę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przelewamy do małej blaszki lub keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.