Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na śniadanie lub kolację.
Dzisiaj pyszna sałatka makaronowa z szynką oraz ogórkiem konserwowym, papryką...
Odsłon: 30930
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 58
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 44107
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 229
Dzisiaj pyszna sałatka makaronowa z szynką oraz ogórkiem konserwowym, papryką...
Odsłon: 30930
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 58
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 44107
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 229
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Jabłko po obraniu pokroić w drobną kostkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i przygotować blachę do pieczenia wykładając ją papierem do pieczenia i dodatkowo posypując mąką. W misce wymieszać suche składniki i mieszając drewnianą łyżką dodawać maślankę. Potem zagnieść szybko ciasto, dodać rodzynki i jabłka, znów zagnieść ( ciasto się lepi ), uformować okrągły bochenek i położyć go na blasze. Oprószyć mąką i naciąć ostrym nożem na krzyż. Blachę z ciastem od razu wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Podawać na przykład z masłem i dżemem.