Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na śniadanie lub kolację.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Jabłko po obraniu pokroić w drobną kostkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i przygotować blachę do pieczenia wykładając ją papierem do pieczenia i dodatkowo posypując mąką. W misce wymieszać suche składniki i mieszając drewnianą łyżką dodawać maślankę. Potem zagnieść szybko ciasto, dodać rodzynki i jabłka, znów zagnieść ( ciasto się lepi ), uformować okrągły bochenek i położyć go na blasze. Oprószyć mąką i naciąć ostrym nożem na krzyż. Blachę z ciastem od razu wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Podawać na przykład z masłem i dżemem.