Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na śniadanie lub kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Rodzynki zalać wrzątkiem i odcedzić. Jabłko po obraniu pokroić w drobną kostkę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i przygotować blachę do pieczenia wykładając ją papierem do pieczenia i dodatkowo posypując mąką. W misce wymieszać suche składniki i mieszając drewnianą łyżką dodawać maślankę. Potem zagnieść szybko ciasto, dodać rodzynki i jabłka, znów zagnieść ( ciasto się lepi ), uformować okrągły bochenek i położyć go na blasze. Oprószyć mąką i naciąć ostrym nożem na krzyż. Blachę z ciastem od razu wstawić do piekarnika i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Podawać na przykład z masłem i dżemem.