Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny :) Kolejna odsłona swojskiego chlebka :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 keksówki :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4233
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 513
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 897
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3811
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4233
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 513
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 897
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3811
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 778
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i część wody. Mikserem wyrabiać stopniowo dodając wody w miarę potrzeb. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać ciasto i na wierzchu ponacinać. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 min.
Uwaga ten chlebek zarobiłam wieczorem i na noc zostawiłam do wyrośnięcia. Rano przełożyłam do keksówek i ponownie odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam dopiero po południu.