Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny :) Kolejna odsłona swojskiego chlebka :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 keksówki :)
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 58
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 518
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 860
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i część wody. Mikserem wyrabiać stopniowo dodając wody w miarę potrzeb. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać ciasto i na wierzchu ponacinać. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 min.
Uwaga ten chlebek zarobiłam wieczorem i na noc zostawiłam do wyrośnięcia. Rano przełożyłam do keksówek i ponownie odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam dopiero po południu.