Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny :) Kolejna odsłona swojskiego chlebka :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 keksówki :)
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 48
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 42
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i część wody. Mikserem wyrabiać stopniowo dodając wody w miarę potrzeb. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać ciasto i na wierzchu ponacinać. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 min.
Uwaga ten chlebek zarobiłam wieczorem i na noc zostawiłam do wyrośnięcia. Rano przełożyłam do keksówek i ponownie odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam dopiero po południu.