Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny :) Kolejna odsłona swojskiego chlebka :)) Z podanej porcji wyszły mi 2 keksówki :)
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i część wody. Mikserem wyrabiać stopniowo dodając wody w miarę potrzeb. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać ciasto i na wierzchu ponacinać. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 min.
Uwaga ten chlebek zarobiłam wieczorem i na noc zostawiłam do wyrośnięcia. Rano przełożyłam do keksówek i ponownie odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam dopiero po południu.
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Odsłon: 130
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 3220
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4629
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 90
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 415
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 114
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 412
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4629
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 90
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 415
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 114
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 412
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać zakwas i część wody. Mikserem wyrabiać stopniowo dodając wody w miarę potrzeb. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać ciasto i na wierzchu ponacinać. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach 60 min.
Uwaga ten chlebek zarobiłam wieczorem i na noc zostawiłam do wyrośnięcia. Rano przełożyłam do keksówek i ponownie odstawiłam do wyrośnięcia. Piekłam dopiero po południu.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 67
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 3134