Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach unosi się po całym domu od pieczonego chleba, nie ma lepszego chleba od upieczonego samemu.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11891
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 40
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 83
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11891
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 205
Składniki
1. Mąki, sól wsypuję do większej miski, dodaję żurawinę oraz wlewam drożdże wymieszane w letniej wodzie. 2. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiam i odstawiam na godzinę do wyrośnięcie
3. Po tym czasie ciasto przekładam do formy wysmarowanej olejem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
4. Po upieczeniu studzę, chleb gotowy. 5. Smacznego.