Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd wypróbowałam go po raz pierwszy, zagościł na stałe na moim stole. Czas przygotowania jest krótki, a po upieczeniu długo zachowuje świeżość.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 436
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15339
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1023
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 436
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15339
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
Ciepłą wodę wlewamy do miski, wsypujemy płatki, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i odstawiamy na 20 minut.
Dodajemy mąkę, garść siemienia lnianego, garść słonecznika. Mieszamy i przekładamy do 2 keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Górę polewamy lekko mlekiem i posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach.