Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bardzo prosty w wykonaniu i napełniony ziarnami więc i bogaty w błonnik. Warto przygotować sobie taki chlebek na zapas.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 434
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2993
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2060
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8054
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 434
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2993
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2060
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8054
Składniki
Do dużej miski wsyp mąkę, pokrusz drożdże i zalej całość ciepłą wodą. Dodaj len, płatki owsiane, sezam oraz 4 łyżki słonecznika. Wymieszaj całość. Odstaw w ciepłe miejsce tak na 20 min, po tym czasie przemieszaj ciasto ponownie, i odstaw na kolejne 20 minut. Całość może wydawać się nieco rzadka, więc można minimalnie dosypać mąki.
Ciasto przełóż do dwóch foremek keksowych wysmarowanych olejem. Na górze rozsyp pestki dyni oraz słonecznik. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.