Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bardzo prosty w wykonaniu i napełniony ziarnami więc i bogaty w błonnik. Warto przygotować sobie taki chlebek na zapas.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Składniki
Do dużej miski wsyp mąkę, pokrusz drożdże i zalej całość ciepłą wodą. Dodaj len, płatki owsiane, sezam oraz 4 łyżki słonecznika. Wymieszaj całość. Odstaw w ciepłe miejsce tak na 20 min, po tym czasie przemieszaj ciasto ponownie, i odstaw na kolejne 20 minut. Całość może wydawać się nieco rzadka, więc można minimalnie dosypać mąki.
Ciasto przełóż do dwóch foremek keksowych wysmarowanych olejem. Na górze rozsyp pestki dyni oraz słonecznik. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.