Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny chleb z mąki pełnoziarnistej, posypany słonecznikiem
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16505
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16505
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5314
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i wymieszać. Dodać rozrobione w wodzie drożdże, resztę wody oraz oliwę. Całość wymieszać do całkowitego połączenia się składników. Ciasto będzie gęste i klejące się. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki). Wyrównać i posypać słonecznikiem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godz. Piec w nagrzanym do 210 st piekarniku przez 45 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i po kilku minutach można wyjąć z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia.