Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny chleb z mąki pełnoziarnistej, posypany słonecznikiem
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 214
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 214
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, cukier i wymieszać. Dodać rozrobione w wodzie drożdże, resztę wody oraz oliwę. Całość wymieszać do całkowitego połączenia się składników. Ciasto będzie gęste i klejące się. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki). Wyrównać i posypać słonecznikiem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godz. Piec w nagrzanym do 210 st piekarniku przez 45 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i po kilku minutach można wyjąć z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia.