Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, wystarczy masełko i nic więcej nie potrzeba.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4953
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36324
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4953
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36324
        
        
                Składniki
Do ciepłej wody ja robię na przegotowanej dodać miód, sól , drożdże Rozpuścić to w tej wodzie. Dodać: mąkę tortowa i orkiszową (łącznie ma być 50dkg mąki), wyrobić, parę razy żeby wymieszać, jest takie lekko lejące od reki nie odchodzi. Odstawić do wyrośnięcia. Przełożyć do keksówki długość dużej blachy, aha blachę wysmarowałam olejem i mąka oprószyłam. Odstawić do wyrośnięcia posmarować po tym wodą. Piec w 180 stopniach jedną gdz. na termoobiegu. W piekarniku bardzo mało wyrasta. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, po 10 minutach obstukać wyciągnąć chleb z blachy. Jeśli ktoś nie chce twardej chrupiącej skórki trzeba bezpośrednio po wyjęciu z blachy posmarować zimną wodą jak wyschnie przykryć ściereczką jak będzie zimny zawinąć w ściereczke i jeszcze w woreczek. Można dodać dyni lub słoneczniku lub len, chleb w tedy będzie trochę cięższy. Smacznego !