Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, wystarczy masełko i nic więcej nie potrzeba.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100553
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100553
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1964
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5819
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Do ciepłej wody ja robię na przegotowanej dodać miód, sól , drożdże Rozpuścić to w tej wodzie. Dodać: mąkę tortowa i orkiszową (łącznie ma być 50dkg mąki), wyrobić, parę razy żeby wymieszać, jest takie lekko lejące od reki nie odchodzi. Odstawić do wyrośnięcia. Przełożyć do keksówki długość dużej blachy, aha blachę wysmarowałam olejem i mąka oprószyłam. Odstawić do wyrośnięcia posmarować po tym wodą. Piec w 180 stopniach jedną gdz. na termoobiegu. W piekarniku bardzo mało wyrasta. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, po 10 minutach obstukać wyciągnąć chleb z blachy. Jeśli ktoś nie chce twardej chrupiącej skórki trzeba bezpośrednio po wyjęciu z blachy posmarować zimną wodą jak wyschnie przykryć ściereczką jak będzie zimny zawinąć w ściereczke i jeszcze w woreczek. Można dodać dyni lub słoneczniku lub len, chleb w tedy będzie trochę cięższy. Smacznego !