Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest smaczny i co najlepsze bardzo łatwy do upieczenia. Nie wymaga dużo pracy i wysiłku.
Polecam.
Odsłon: 258
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 98
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5896
Polecam.
Odsłon: 258
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 98
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5896
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, orkiszową oraz pszenną, dobrze wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, ziarna amarantusa, słonecznik łuskany, ponownie wymieszać.
Wlać olej sezamowy, za każdym razem mieszając łyżką drewnianą.
Wsypać cukier brązowy.
Wsypać sól.
Świeże drożdże rozdrobnić w palcach i dodać do całości.
Na końcu wlać letnią wodę.
Dobrze wymieszać, a następnie pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !