Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest smaczny i co najlepsze bardzo łatwy do upieczenia. Nie wymaga dużo pracy i wysiłku.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2905
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5318
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1564
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2905
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5318
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1564
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, orkiszową oraz pszenną, dobrze wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, ziarna amarantusa, słonecznik łuskany, ponownie wymieszać.
Wlać olej sezamowy, za każdym razem mieszając łyżką drewnianą.
Wsypać cukier brązowy.
Wsypać sól.
Świeże drożdże rozdrobnić w palcach i dodać do całości.
Na końcu wlać letnią wodę.
Dobrze wymieszać, a następnie pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !