Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek jest smaczny i co najlepsze bardzo łatwy do upieczenia. Nie wymaga dużo pracy i wysiłku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, orkiszową oraz pszenną, dobrze wymieszać.
Wsypać otręby owsiane, ziarna amarantusa, słonecznik łuskany, ponownie wymieszać.
Wlać olej sezamowy, za każdym razem mieszając łyżką drewnianą.
Wsypać cukier brązowy.
Wsypać sól.
Świeże drożdże rozdrobnić w palcach i dodać do całości.
Na końcu wlać letnią wodę.
Dobrze wymieszać, a następnie pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.
Ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez 35 minut.
Wystudzić na kratce.
Smacznego !