Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy samo masło po prostu pycha.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Składniki
W wodzie rozpuścić miód, sól, drożdże. Dodać mąkę wymieszać, od ręki nie odchodzi. Do połowy ciasta dać śliwki namaczane wcześniej w niedużej ilości gorącej wody ( jeśli ktoś chce aby były bardziej słodkie dodać do wody miód lub cukier ilość zależna od waszego gustu), po ok 2 gdz odcedzić pokroić na 3 części i dodać do połowy przygotowanego ciasta wymieszać. Z drugą połową ciasta nic więcej nie robimy. Zostawić na gdz do wyrośnięcia, potem przełożyć do keksówki długości dużej blachy i zostawić do wyrośnięcia. Blachę wcześniej wysmarować olejem i obsypać mąką. Piec w termoobiegu godzine w 180 stopniach. Przed włożeniem posmarować zimną wodą. Po wyjęciu z pieca po 10 minutach wyjąć z brytfanki, jeśli ktoś nie chce aby była skórka chrupiąco- twarda posmarować zimną wodą jak wchłonie sie woda zawinąć w ściereczkę, a jak ostygnie to jeszcze w worek. Smacznego!