Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostało mi ze świąt trochę pszenicy na kutię więc trzeba było ją jakoś zużyć :) Chlebek wyszedł super ;)
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5442
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 115
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 73
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Do tego chleba, będziesz z przyjemnością wracać na co dzień i chętnie go jeść...
Odsłon: 5442
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 115
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 73
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 19
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Pszenicę zmielić w młynku do kawy ale niezbyt drobno, dodać do mąki, w środku zrobić wgłębienie do którego wkruszyć drożdże, cukier i odrobinę letniej wody, delikatnie zamieszać i odstawić na 15 minut. Dodać sól, olej, kminek i część letniej wody, wyrabiać mikserem z hakami w trakcie wyrabiania dodawać wodę. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia. Dwie keksówki wyłożyć papierem pergaminowym. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówek. Ja sobie z tego ciasta zrobiłam jeszcze 4 bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia. Bułeczki piekłam 25 minut w 180 stopniach. Chleb na środku lekko przeciąć i posypać kminkiem, wstawić do piekarnika i skropić wodą, piec 1 godzinę w 180 stopniach, w trakcie pieczenia skrapiać chleb jeszcze 2 razy. Smacznego