Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób chce jeść i piec chleb domowy, ale twierdzą, że to trudne...obalamy ten mit:)
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 373
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8884
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 373
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8884
Składniki
Przygotuj zaczyn: rozetrzyj drożdże z łyżka maki i łyżka cukru. Zalej je 50 ml ciepłego mleka, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. pozostałą makę przesiej, wymieszaj z solą, dolej ciepłe mleko, dodaj wyrośnięty zaczyn i dokładnie wymieszaj.Starannie wyrób, przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż na stolnicę wysypana maką, chwile je zagniataj, następnie uformuj wałek długości formy. Przełóż go do formy i przez środek zrób na powierzchni podłużne nacięcie. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 min do wyrośnięcia. Piecz w 180 st. około 45 minut.