Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, lekki, wybornie smakuje z dżemem, miodem, lub twarożkiem
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 31
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 134
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 31
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 134
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 78
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Przygotować zaczyn - łyżeczka mąki, 3/4 łyżeczki cukru, pokruszone drożdże rozrobić najpierw w małej ilości letniej wody. Jak otrzymamy jednolitą masę powoli dolewać resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę babkową o długości ok 18 cm. smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Mąkę wymieszać z solą jogurtem, dodać wyrośnięty zaczyn i wyrabiać mikserem ok. 10 min. żeby ciasto było gładkie i sprężyste. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Życzę smacznego