Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, lekki, wybornie smakuje z dżemem, miodem, lub twarożkiem
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 869
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 166
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 869
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 166
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9278
Składniki
Przygotować zaczyn - łyżeczka mąki, 3/4 łyżeczki cukru, pokruszone drożdże rozrobić najpierw w małej ilości letniej wody. Jak otrzymamy jednolitą masę powoli dolewać resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę babkową o długości ok 18 cm. smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Mąkę wymieszać z solą jogurtem, dodać wyrośnięty zaczyn i wyrabiać mikserem ok. 10 min. żeby ciasto było gładkie i sprężyste. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Życzę smacznego