Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, lekki, wybornie smakuje z dżemem, miodem, lub twarożkiem
Przygotować zaczyn - łyżeczka mąki, 3/4 łyżeczki cukru, pokruszone drożdże rozrobić najpierw w małej ilości letniej wody. Jak otrzymamy jednolitą masę powoli dolewać resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Foremkę babkową o długości ok 18 cm. smarujemy olejem i obsypujemy mąką.
Mąkę wymieszać z solą jogurtem, dodać wyrośnięty zaczyn i wyrabiać mikserem ok. 10 min. żeby ciasto było gładkie i sprężyste.
Gotowe ciasto przekładamy do blaszki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Życzę smacznego
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątko...
Odsłon: 19222
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 696
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4366
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 38
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 696
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4366
Same pyszności na talerzu. Polecam :)
Odsłon: 38
Składniki
Przygotować zaczyn - łyżeczka mąki, 3/4 łyżeczki cukru, pokruszone drożdże rozrobić najpierw w małej ilości letniej wody. Jak otrzymamy jednolitą masę powoli dolewać resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę babkową o długości ok 18 cm. smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Mąkę wymieszać z solą jogurtem, dodać wyrośnięty zaczyn i wyrabiać mikserem ok. 10 min. żeby ciasto było gładkie i sprężyste. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Życzę smacznego
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 129
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9198