Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy czasem jest najsmaczniejszy :) Ten chlebek smakuje naprawdę rewelacyjnie!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5814
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5814
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek letniej wody i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie uformować chlebek, przenieść na blachę i ukośnie ponacinać. Przed włożeniem do piekarnika posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 50-60 min. Smacznego!