Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem nie bułeczki a chleb pszenny. Skorzystałam z przepisu Karoliny jednej z moich grupowiczek na Facebooku. Chlebek wyszedł idealny, mięciutki z chrupiącą skórką. Serdecznie polecam ten przepis:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
W szklance ciepłej wody rozpuszczamy drożdże i cukier. Do miski przesiewamy mąkę i mieszamy z solą. Następnie wlewamy drożdże i mieszamy łyżką. Ciasto zagniatamy dolewając wody tak aby nie było rzadkie ale też nie twarde. Ostawiamy i przykrywamy ściereczką na ok. godzinę. Potem ciasto chwilkę wyrabiamy żeby je odgazować i wykładamy do keksówki posmarowanej olejem i obsypanej mąką. Znowu na ok. godzinę odstawiamy do zrównania się z blachą. Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni ustawienie góra-dół, wkładamy chleb aby jeszcze podrusł na ok. 15 minut. Następnie nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Pieczemy ok 1 godz aż chleb po ostukaniu wyda pusty głos. Wykładamy z blachy i studzimy. Smacznego:)