Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem nie bułeczki a chleb pszenny. Skorzystałam z przepisu Karoliny jednej z moich grupowiczek na Facebooku. Chlebek wyszedł idealny, mięciutki z chrupiącą skórką. Serdecznie polecam ten przepis:)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3918
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 361
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 69
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 327
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3918
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 361
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 69
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 327
Składniki
W szklance ciepłej wody rozpuszczamy drożdże i cukier. Do miski przesiewamy mąkę i mieszamy z solą. Następnie wlewamy drożdże i mieszamy łyżką. Ciasto zagniatamy dolewając wody tak aby nie było rzadkie ale też nie twarde. Ostawiamy i przykrywamy ściereczką na ok. godzinę. Potem ciasto chwilkę wyrabiamy żeby je odgazować i wykładamy do keksówki posmarowanej olejem i obsypanej mąką. Znowu na ok. godzinę odstawiamy do zrównania się z blachą. Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni ustawienie góra-dół, wkładamy chleb aby jeszcze podrusł na ok. 15 minut. Następnie nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Pieczemy ok 1 godz aż chleb po ostukaniu wyda pusty głos. Wykładamy z blachy i studzimy. Smacznego:)