Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17793
Składniki
mąkę przesiewam przez sito do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy energicznie ciasto aż będzie odstawało od ręki minimum 15 minut przekładam ciasto do plastikowej większej miski którą wysypuję mąką i przekładam ciasto posypuję też mąką i nakrywam ściereczką do wyrośnięcia na okolo 40 min czasmi trzeba więcej czasu jeśli jest zimno w pomieszczeniu ja zawsze robię 3 porcje z których wychodzą 2 chlebki w blaszce i około 12 bułeczek wszystko idealnie sie mrozi i jest świeże zawsze
gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładam na stolnicę i formuje bułeczki układam je na blaszce blaszki na chleb posypuję mąką i układam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na 30min następnie wkładam do nagrzanego piekarnika 230 stopni na 30 min
po 15 minutach pieczenia należy spryskać bułki wodą i tę czynność trzeba powtórzyć kilka razy wtedy jest skórka chrupiąca
oddzielnie piekę bułki a potem chleb po upieczeniu wyjmuje na kratkę aby wystygł najlepszy ciepły z masłem smacznego