Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1065
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
mąkę przesiewam przez sito do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy energicznie ciasto aż będzie odstawało od ręki minimum 15 minut przekładam ciasto do plastikowej większej miski którą wysypuję mąką i przekładam ciasto posypuję też mąką i nakrywam ściereczką do wyrośnięcia na okolo 40 min czasmi trzeba więcej czasu jeśli jest zimno w pomieszczeniu ja zawsze robię 3 porcje z których wychodzą 2 chlebki w blaszce i około 12 bułeczek wszystko idealnie sie mrozi i jest świeże zawsze
gdy ciasto podwoi swoją objętość wykładam na stolnicę i formuje bułeczki układam je na blaszce blaszki na chleb posypuję mąką i układam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia na 30min następnie wkładam do nagrzanego piekarnika 230 stopni na 30 min
po 15 minutach pieczenia należy spryskać bułki wodą i tę czynność trzeba powtórzyć kilka razy wtedy jest skórka chrupiąca
oddzielnie piekę bułki a potem chleb po upieczeniu wyjmuje na kratkę aby wystygł najlepszy ciepły z masłem smacznego