Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły, pszenny chlebek domowy zawsze można urozmaicić smacznym dodatkiem, np. makiem ...
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka. pozostawić na ok. 40 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem. Chlebek piec w temp. 230 stopni przez ok. 15-20 min, potem w 200 stopniach przez ok. 20-30 min. Smacznego!