Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły, pszenny chlebek domowy zawsze można urozmaicić smacznym dodatkiem, np. makiem ...
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 218
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 701
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21279
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 218
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 701
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21279
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać. Odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka. pozostawić na ok. 40 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem. Chlebek piec w temp. 230 stopni przez ok. 15-20 min, potem w 200 stopniach przez ok. 20-30 min. Smacznego!