Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebuś na mące tortowej. Porcja na jedną keksówke
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16504
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5313
Składniki
Drożdże zasypać solą w misce Po chwili dodać wodę,mleko i ziarna Wszystko trochę zamieszać i wsypać mąkę Wyrobić ciasto i odstawić na 10min. Po tym czasie zamieszać ciasto i odstawić ponownie na 10 min.i tą czynność powtórzyć 2 razy Wyłożyć ciasto do wysmarowanej i posypanej mąką keskówki Tak naszykowane ciasto odstawić na ostatnie już 10 min. W tym czasie nastawić piekarnik na 200 st.i piec 60 min.na środkowej półce w trybie góra/dół SMACZNEGO