Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis w sam raz na nieco starsze pieczywo... np. "resztki" z imprezy :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 103
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16018
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 103
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16018
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 163
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 664
Składniki
Przygotuj chleb, bułki przekrój na połowę lub na 3 części.
Wersja I - To jest wersja podstawowa - Jajka połącz z mlekiem, dodaj sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Wersja II: do jajka, mleka oprócz soli i pieprzu dodaj posiekany czosnek. Wersja III: do jajka, mleka oprócz soli i pieprzu dodaj ostrą przyprawę, np. chilli. Wersja IV: do jajka, mleka oprócz soli i pieprzu dodaj kurkumę lub carry (smak dość specyficzny i nie każdy to lubi).
Pieczywo umieść w jajku i mleku. Pozwól, aby trochę nasiąkło z obu stron. Musisz uważać, aby pieczywo nie leżakowało zbyt długo w płynie, ponieważ wtedy się rozpadnie.
Na patelni rozpuść masło. Musi być go dość dużo, aby chleb się ładnie zarumienił.
Pieczywo przełóż na patelnię na rozgrzane masło. Obsmażaj z obu stron aż do zarumienionego koloru.
Odsącz nadmiar tłuszczu, np. przy użyciu papierowego ręcznika. Pieczywo będzie smaczne zarówno na ciepło (z chrupiącą skórką) jak i na zimno :)