Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb watykański"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4331
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 77
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 56
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 94
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 412
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4331
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 77
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 56
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 94
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 412
Składniki
Zaczyn: zalej 1/4 szklanki ciepłej wody, odstaw w ciepłe miejsce. Na drugi dzień zamieszaj. Na trzeci dzień wsyp cukier, nie mieszaj. Na czwarty dzień wsyp pół mąki, zamieszaj.
Kolejnego dnia ciasto podziel na 3 części. Do jednej części dodaj resztę mąki, zamieszaj. Gdy wyrośnie, dodaj resztę składników, połącz. Piecz w formie keksowej ok. 50 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie