Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich pierwszych chlebków, które upiekłam w swoim życiu. Jest on bardzo łatwy i przede wszystkim szybki do zrobienia. Polecam go dla osób, które dopiero zaczynają "przygodę" z pieczeniem chleba. Dodatkowy jest bardzo dobry w smaku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44695
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 675
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22605
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14923
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4708
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44695
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 675
Składniki
Wsypać obie mąki do miski, ziarna uprażyć na suchej patelni i wsypać do miski, sól, cukier i pokruszone drożdże. Po każdym dodanym składniku wymieszać łyżką drewnianą. Zalać ciepłą wodą i wymieszać przez chwilę łyżką. Ciasto będzie bardzo luźne, ale takie ma być. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min. (nie dłużej !) Zamieszać ponownie kilka razy i wlać do dwóch keksówek. Odstawić jeszcze na 15 min. (nie dłużej !). W tym czasie nagrzać piekarnik do 230 stopni C, wstawić chleb i piec przez 15 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze 35 minut. Smacznego !