Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z cukinia jest doskonaly sam w sobie. Wzbogacony innymi dodatkami jest po prostu pyszny, a wykonanie jest bardzo proste, mimo iz jest to ciasto drozdzowe.
Zetrzeć cukinie.podgrzac mleko z maslem, az sie rozpusci, nastepnie odstawic do ochlodzenia.
Wymieszac drozdze z sola i poczekac, az sie calkowicie rozpuszcza.
Do cukinii dodac twaróg i make, drozdze i maslo z mlekiem i wszystko dokladnie wymieszac.
Nastepnie dodac posiekane ziola, drobno pokrojona papryke i dokladnie odcedzone kostki sera .
Wszystko dobrze wymieszac.
Pozostawic ciasto przykryte na co najmniej godzine w cieplym miejscu.
Ciasto nie bedzie mialo konsystencji zwykłego ciasta drozdzowego, jego miekkosc spowoduje wiec, ze po upieczeniu chleb bedzie bardzo puszysty.
Przed pieczeniem nalezy "wepchnac" wystajace kawalki sera i papryki, aby sie nie rozuscily, ewentualnie nie przypalily.
Umiescic naczynie zaroodporne z woda na dnie piekarnika.
Rozgrzac piekarnik do 250° C.
Przykryc blache papierem do pieczenia i ulozyc ciasto na wierzchu. Posypac maka i piec przez 15 minut.
Nastepnie obnizyc temperature do 200° Ci piec dalsze ok. 40 min.
Chleb najlepiej smakuje jeszcze cieply, bez zadnych dodatków.
Przepis na marynowany ser feta:
https://smaker.pl/przepis-marynowany-ser-feta,170149,konhambos.html
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8850
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 302
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 263
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 93
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 47
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 8850
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 302
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 263
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 93
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 47
Składniki
Zetrzeć cukinie.podgrzac mleko z maslem, az sie rozpusci, nastepnie odstawic do ochlodzenia. Wymieszac drozdze z sola i poczekac, az sie calkowicie rozpuszcza. Do cukinii dodac twaróg i make, drozdze i maslo z mlekiem i wszystko dokladnie wymieszac. Nastepnie dodac posiekane ziola, drobno pokrojona papryke i dokladnie odcedzone kostki sera . Wszystko dobrze wymieszac. Pozostawic ciasto przykryte na co najmniej godzine w cieplym miejscu. Ciasto nie bedzie mialo konsystencji zwykłego ciasta drozdzowego, jego miekkosc spowoduje wiec, ze po upieczeniu chleb bedzie bardzo puszysty.
Przed pieczeniem nalezy "wepchnac" wystajace kawalki sera i papryki, aby sie nie rozuscily, ewentualnie nie przypalily. Umiescic naczynie zaroodporne z woda na dnie piekarnika. Rozgrzac piekarnik do 250° C. Przykryc blache papierem do pieczenia i ulozyc ciasto na wierzchu. Posypac maka i piec przez 15 minut. Nastepnie obnizyc temperature do 200° Ci piec dalsze ok. 40 min.
Chleb najlepiej smakuje jeszcze cieply, bez zadnych dodatków. Przepis na marynowany ser feta: https://smaker.pl/przepis-marynowany-ser-feta,170149,konhambos.html
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 134
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9253